16 mai 2009

Zodiile puternice

Leul este genul de om impulsiv, care isi manifesta imediat nemultumirea sau gandurile de revolta fata de o anumita situatie care poate neindreptati pe cineva. Lupta pentru cauze, sunt genul de persoane care se implica atunci cand simt ca nu asa ar trebui sa se desfasoare un anumit lucru, si, deasemenea, nu accepta ca alte persoane sa le conduca batalia. Dupa insasi denumirea zodiei, leul este regele junglei, este cel care conduce (sau cel putin, asta doreste) si nu priveste cu ochi buni pe cei care le invadeaza teritoriul, dorand sa aleaga pentru ei. Sunt orgoliosi, dar de cele mai multe ori, au motive pentru a fi, starea lor spirituala si mentala fiind de invingator si de om care nu isi accepta conditia, cautand in permanenta un loc mai bun, o situatie in care se pot dezvolta si creste.
Ii pot rani foarte usor pe cei din jur, dar nu o fac cu rea intentie, ci poate pentru ca se simt amenintati sau din pura placere, actionand din instinct, dintr-un sentiment de a-si proteja spatiul intim si lucrurile care le apartin (aici pot intra lejer si oamenii, leii sunt fiinte sociabile si amuzante, care tin la semenii lor). Este, fara indoiala, o zodie puternica, ei cred foarte mult in puterea banului, investindu-si toate resursele umane si intelectuale in dovedirea starii materiale.
Au defectul de a-i critica pe cei din jur si tin foarte mult la propria imagine, de aceea nu vor pierde nici un moment si nici un mijloc pentru a si-o imbunatati.
In cadrul zodiilor puternice, cu scopuri bine definite in viata si cu motivatie in a le realiza, intra si cutezatorul capricorn, dornic sa conduca vietile altor persoane, uneori gandurile si chiar gusturile. Au impresia ca stiu ce e mai bun pentru altii si incearca sa-i corecteze, vazandu-se deasupra tuturor. Siguranta in planurile lor si modul de a alege intotdeauna calea cea mai prospera si mai sigura ii transforma in buni lideri, in oameni care pot oricand da sfaturi persoanelor interesate, poate in nevoie. Principiile lor de viata ii ajuta sa se dezvolte, nu accepta niciodata ca alta persoana sa se indoiasca de certitudinea si de rigoarea faptelor lor, bazandu-se intotdeauna pe capacitatea lor de a-si construi viata. Sunt foarte puternici si in acelasi timp sensibili cand atentia le este indreptata spre oameni ce au nevoie de ajutor, dar cu o forta impresionanta de decizie si cu o spontaneitate specifica, rezolva si se straduiesc sa schimbe situatii si oameni.
Tenaci si impresionanti, capricornii vor fi mereu acolo sa te indrume, asa cum ei insisi isi controleaza viata cu o forta de invidiat.
Alegerea urmatoarei zodii pe care eu o consider puternica ma face sa oscilez intre scorpion si taur. Trebuie sa mentionez ca aceasta descriere a zodiilor este realizata din punctul meu de vedere, asa cum am reusit sa captez pe un esantion de maxim 5 persoane, varste diferite, mentalitati diferite, personalitati diferite caracterul si interesele lor.
Scorpionul debordeaza de energie si de ambitie, genul de om direct si dedicat planurilor sale pana in cel mai mic detaliu. Pune intotdeauna punctul pe i, fiind puternic si temerar in a depasi incercarile la care viata il supune. Face tot posibilul sa se razbune atunci cand altii comit nedreptati fata de el si nu are nici o remuscare in a improsca cu veninul care si reprezinta aceasta specie de artropod, manifestand un dispret vicios fata de dusmanul sau.
In toate locurile in care traieste si in toate profesiile in care exceleaza cu o ambitie puternica, scorpionul are ca dorinta principala sa fie cel mai bun, cel mai capabil, si atunci cand isi atinge acest scop o face in mod firesc, fara sfortari, avand insa in spate un mare volum de munca fizica si consum nervos. Ii plac riscurile, tot ceea ce implica pericole si are un pronuntat gust pentru aventura.
Il consider puternic si viclean, inteligent si mereu in dovedirea in fata celorlalti a eventualelor calitati de lider, dand impresia ca lumea este dependenta de el.
Trasaturile ce-l caracterizeaza cel mai bine sunt: dinamismul, dorinta de a invinge.

4 comentarii:

  1. Urasc scorpionii cu toate ca in mod normal cu ei ma completez cel mai bine. Si spun asta cu acea calitate deosebita pe care si tu stii ca o am :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa inteleg ca nu esti scorpion, din moment ce ai un viu sentiment de dispret fata de ei. Si totusi.. daca vrei sa convingi ca esti intr-adevar special, poate ca te asemeni cu ei. Esti gemeni sau sagetator?

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce aveti cu scorpionii?:)) interesant studiul, Ioana:)

    RăspundețiȘtergere

Lasa comentariu