5 apr. 2009

Adrenalina in pasi de derby


Draga Catalin Hildan,

Te-am vazut aseara prezent in vibratia tribunelor, in fiecare suflet dinamovist si in fiecare bataie a inimii. Erai mai frumos decat ultima oara cand ni te-ai aratat, acum pareai ca esti peste tot, ghidand pasii oamenilor tai si zburand deasupra noastra, facandu-ne mai apriga ambitia. Am cantat pentru tine, am jucat pentru tine, am fost deasupra lor pentru tine si stiu ca te-ai bucurat. Stiu, pentru ca erai acolo cu noi. 'Faceti loc trec cainii rosii'...
Suntem cu 10 clase peste adversari, desi ei erau considerati favoriti mai ales dupa ultimul meci disputat cu Otelul Galati si dupa toate amenintarile din saptamana premergatoare derby-ului. Dar ceva nu a mers asa cum se asteptau sustinatorii alb visiniilor, iar echipa gazda motivata in permananta de Sfantul care o patroneaza a fost plina de inspiratie si de energie, in totala opozitie cu prestatia dezamagitoare a lui Maftei&Co.
Dezbracati-va, aruncati in aer tribunele, sariti cainilor! Cine sare este caine, eeee eeeeee! Inscriem superb printr-un vole marca Danciu, un om pe care l-ai cunoscut cand ambitia lui inalta alte echipe, Catalin, dar sunt convinsa ca modul in care a zburat mingea in min 29 te-a facut si pe tine sa tresari de bucurie.

Adrenalina si mult curaj. Si ne place sa jucam asa, pentru ca suntem la un nivel superior umbrelor ce ne sunt adversari si pentru ca descrie perfect modul in care atacam si impingem jocul. In mod curios, nimeni nu se astepta la atitudinea Rapidului, o atitudine trista si care nu descrie deloc puterea echipei de sub Podul Grant. Ei nu dezamagesc des si atunci cand o fac, li se reproseaza totul. Respect pentru munca lui Rada si pentru calmul de care a dat dovada.
In minutul 41, la capatul unui atac excelent al lui Dinamo, Marius Niculae trimite in bara cu un sut din intoarcere de la 11 metri, aratand importanta unui astfel de atacant in coeziunea ofensivitatii. Niculae are ceea ce avea nevoie formula victorioasa a lui Dinamo si prin combinatia activa Danciu - Niculae primind centrarile lui Torje am infruntat o aparare care nu mai obiecta nimic la golul 2.
Torje centreaza pentru lovitura lui Niculae, dar mingea ajunge printr-o faza destul de ciudata sub atacantul dinamovist. Transpiram putin in min 60, cand apararea greseste la sutul lui Cesinha. Dar nu-i nici o problema, mai este timp pentru a ne indrepta greseli minore de orientare in spatiu. Tamas si Blay recupereaza dupa fentele pe care Cesinha si le permite in careul nostru, intarind apararea. Am fost puternici pe toate segmentele de joc, am condus nu doar la scor, ci si la spatiile pe care le gasim, la indemanarea cu care creem faze de atac.
Torje, considerat omul meciului de catre suporterii dinamovisti, trimite peste transversala in min 63, dar nu e nici o problemaaa. Avem timp. Asta isi zic si rapidistii in gand, dar nu se gandesc ca mai avem si noi multe de aratat. Oricum, amuzant banner-ul cu Borcea si cu 'Lasati-ne sa ne pregatim de UCL'. :D
Pitbull este explozia lui Rapid, o piesa pe tabla de joc mutata cam tarziu pentru a schimba scorul. Insa amorteala alb visinie incepe sa dispara si Maftei simte asta. Poate de aceea este irascibil si nu accepta nici o decizie a lui Bogaciu, pro(s)testant in permanenta. Catalin, am marcat si a 3a oara aseara in min 89. A facut-o Cristea, care a meritat din plin sa se bucure de gol si de uralele din tribuna, dupa o seara nebuna si frumoasa a jucatorului.

Am meritat fiecare moment de bucurie si de adrenalina, iar acum ei merita sa fie aplaudati la scena deschisa. Ei ne-au dictat fericirea in culorile alb si rosu asa cum o faceai tu pe vremuri. Fii mandru de ei.

2 comentarii:

Lasa comentariu