30 mar. 2009

Mai bine stingeam lumina.

Exista la nationala de cativa ani incoace eticheta asta potrivit careia echipa egal zero barat fara Mutu si Chivu. Si totusi.. Daca ar exista un 'si totusi' si se pare ca nimeni nu mi-ar permite sa zic asta din moment ce oamenii astia doi sunt considerati fortele naturii, dupa ce stimabilii or sa predea stafeta generatiei urmatoare, impropriu zis, stiind ca majoritatea are cam aceeasi varsta, cum am putea fi in stare sa ne descurcam? Contra deja s-a gandit sa isi vada de echipa de club si sa lase indatoririle nationale sa priveasca in urma un trecut destul de frumos al jucatorului „Gurita”, Chivu, Mutu, Radoi se pare ca, din ce declara „Briliantul” exclusiv pentru Antena 1, in vreo 2, 3 campanii de calificare si, de ce nu, in campionatele ce urmeaza, vor renunta si ei sa presteze pentru Romanica.
Si atunci, vine intrebarea: nenica, de ce ne plangem? De ce ne complicam existenta cu prostia asta cu „Mutu ne conduce” si il lasam pe Rat sa planga, umilit de intrebarea: „Este Mutu cel care trage echipa dupa el?” E mai rau ca in piesele dramatice ale Greciei Antice in care eroii mor si eroinele sufera neincetat, nu stim decat vedem situatia de la echipa in functie de ce fac sau nu fac vedetele. Ei bine, se pare ca vedetele au cam dat-o in bara in meciul de sambata, pe care nu doresc a-l comenta din motive de penibilitate suprema aratata de jucatori :D Tamas, preocupat de freza pentru care sunt convinsa ca s-a pregatit inca din timpul antrenamentelor, nu prea stia unde ii e locul in teren; drept dovada si-a luat si una in mufa, avand acum urma meciului dezamagitor pe fata. Cocis. Ah, cine e ala? Costea, introdus in primul 11 se pare pentru a-l incuraja, devine alta piesa mutata prost de Piturca pe tabla unde a fost facut sah mat chiar de suporterii romani care plecau de la meci in minutul 30.
Frumos a alergat Tanase care avea ceva din energia jucatorului Banel. Radoi, stalp in teren si baza echipei, nu a dezamagit. Rat, nu mai suferi si cauta in dictionar diferenta dintre practic si teoretic. Penalty? Cersim penalty? Nu prea tin arbitrii cu noi, nu? Respect pentru Contra care a jucat desi avea problema la mana si ca, prin maturitatea castigata in atatia ani de fotbal, s-a sacrificat, alergand pana la final. Piti, stai jos, ai 4.
Ce gri sters fuse tactica, cata inspiratie nu avem, cate scuze cautam! V-ati batut singuri? Nu cred. V-au batut sarbii. E o mare diferenta.

P.S. Jucatori care vor fi admisi in examenul de maturitate numit 'Nationala Romaniei' intr-un viitor apropiat si vor spulbera superstitiile 'Mutu, Chivu' : Sebastian Mladen, Torje , Bicfalvi, Bourceanu, Daminuta, Gangioveanu, Ropotan, Barboianu, Gaman, atat oameni din echipele de seniori, dar si juniori care promit (Sursa este bunul meu prieten Andrei. Sa traiesti!). Care dintre voi nu a auzit de ei, informati-va.

3 comentarii:

  1. piturca are mintea ingusta...daca s-a calificat la europene cu cocis si codrea, are impresia ca astia doi au facut diferenta si astfel fiecare meci al nationalei incepe cu ei pe teren.

    RăspundețiȘtergere
  2. Grezzu (Andrei)30.03.2009, 18:34

    Cata dreptate are don'soara Ioana:> Desi e dinamovista si nu prea stiu cum se mai suporta :)) Sa traiesc Ioana :)

    RăspundețiȘtergere
  3. dupa cum ti-am mai spus, tu le zici bine aici...pacat insa cu nu ajunge nimic si la urechile lor mult prea apropiate una de cealalta. si chiar daca ar ajunge s-ar izbi prea tare de fitze, ingamfare si aere de superioritate si s-ar face praf...dar hai k ma abtin si nu-i mai critic...e sigur k e nevoie de ceva nou...poate un antrenor, poate ceva jucatori...deocamdata tb sa speram in roaba asta hodorogita...bagati gaz baieti! :*

    RăspundețiȘtergere

Lasa comentariu